• De Langebaan Clubkampioenen seizoen 2015-2016

Net als voorgaande jaren is er weer een klassement opgesteld voor het bepalen wie er clubkampioen bij de dames en heren is geworden. Omdat de BaanCommissie op wens van de KNSB het aantal clubwedstrijden had gewijzigd van 7 naar 4 wedstrijden was het niet mogelijk om een klassement op te stellen van alleen de clubwedstrijden. Ter vervanging van de 3 clubwedstrijden werden categorie wedstrijden samen met de andere verenigingen gereden. Hierdoor had elk lid de mogelijkheid om voldoende langebaanwedstrijden te rijden. Samengevat heb ik voor de bepaling van de clubkampioenen alle in Alkmaar gereden clubwedstrijden, Categoriewedstrijden en de Volharding Bokaal genomen. (Uitgezonderd de Slikker Bokaal, deze is pure sprint van 2×100 en 2x300m).

Omdat er door de heren niet door iedereen een 3000m is gereden zijn de afstanden 500, 1000 en 1500m voor zowel de dames als de heren genomen. Bij de dames was het weer een hevige strijd tussen Sanne Veenboer (144.397) en Nancy Molenaar (144.322). Hieruit blijkt dat Sanne toch een echte sprintster is (Jammer dat we geen natuurijs hebben gehad voor de kortebaanwedstrijd) en Nancy het nipt op de 1500m heeft gewonnen. Nancy is hierdoor al voor de 12e achtereenvolgende keer Clubkampioen. Bij de heren stak Stefan Schot met kop en schouder boven de andere deelnemers uit. Gezien zijn jonge leeftijd en zijn getoonde ambitie, het vele trainen en door het rijden van zoveel mogelijk Langebaanwedstrijden zowel in Alkmaar en daarbuiten is hij de terechte Clubkampioen bij de heren.
    Download hier de clubkampioen uitslagen.
    PR’s van alle heren
    PR’s van alle dames