jeugdschaatsen

Jeugdschaatsen Uitgeest Jeugdschaatsen Uitgeest
Schaatsen is een oer-Hollandse traditie. Al jarenlang wordt de Nederlandse bevolking gegrepen door de schaatskoorts als het kwik weer onder het vriespunt duikt. IJsclub Uitgeest wil de kinderen uit Uitgeest de mogelijkheid bieden om te leren schaatsen om zo generatie op generatie een mooie traditie in stand te houden.

De traditie van het jeugdschaatsen van IJsclub Uitgeest gaat inmiddels terug tot de jaren tachtig. Toen heette het nog schoolschaatsen. Een term die nu nog steeds door ons dorp rond zingt.

De opzet van het jeugdschaatsen is de kinderen op een leuke en speelse manier te leren schaatsen. Hierdoor kunnen zij na één of meerdere seizoenen goed leren glijden en afzetten. Op de dagen dat er natuurijs ligt kunnen zij dan al goed vooruit komen en tochten maken.

Bij een goed diploma en/of voldoende jaren ervaring bij het jeugdschaatsen kan er zelfs worden aangesloten bij onze trainingsgroep. Dan ga je gericht trainen en kun je deelnemen aan officiële wedstrijden en wie weet wat daar nog uit volgt. Misschien wel een nieuwe wereldkampioen….

Wij vinden het leuk en belangrijk om kinderen enthousiast te maken voor onze sport.

Wij organiseren het jeugdschaatsen al vele jaren met plezier in samenwerking met de Baancommissie Alkmaar van het gewest Noord-Holland Utrecht.

Algemene informatie:

• Wij organiseren dit voor kinderen van 7 jaar – 12 jaar.
  • Er kunnen 70 kinderen meedoen.
  • 11 tot 12 lessen ( afhankelijk van het programma van de IJsbaan Alkmaar )
  • Aanvang laatste zaterdag van december tot half maart op de kunstijsbaan van Alkmaar.
  • Lessen zijn inclusief vervoer, we gaan met de touringcar naar Alkmaar vanaf het clubhuis in Uitgeest.
  • Lestijd in Alkmaar van 10:00 – 11:00 uur. Vertrek uit Uitgeest: 09:15 uur
  • Wij geven les in groepen verdeeld naar leeftijd en voor zover bekend naar vaardigheid. Er zijn twee begeleiders per groep beschikbaar.
  • Kinderen krijgen een officieel KNSB schaatsdiploma.
  • Afsluiting van de lessen d.m.v. een “alternatieve” elfstedentocht op de IJsbaan in Alkmaar.
  • Diploma uitreiking en feestelijke afsluiting in Uitgeest.

Opgeven kan elke seizoen vanaf 1 september tot 30 november met onderstaand formulier.

Periode: Laatste zaterdag van december tot half maart
Waar: IJsbaan Alkmaar
Tijd: Ons lesuur is van 10.00 – 11.00 uur.
Vertrek uit Uitgeest per touringcar om 09:15 uur
Terug in Uitgeest tussen 11:30 en 11:45 uur.
Kosten: De exacte kosten worden per seizoen vastgesteld en zijn op dit moment nog niet bekend ( mede afhankelijk aantal aanmeldingen en kosten vervoer ).
De kosten van de afgelopen seizoenen lagen op de € 90 per kind.

Jeugdschaatsen Uitgeest Jeugdschaatsen Uitgeest

Na het behalen van het diploma hopen wij natuurlijk dat kinderen het volgend jaar weer doorgaan.
Voor de gevorderden is er natuurlijk de gelegenheid om lid te worden van onze trainingsgroep.
Dit is niet alleen voor “talentjes” ! Iedereen is welkom, als je maar enthousiast bent.
Wij zullen dit zeker stimuleren, want de jeugd is ook onze toekomst.
Wie weet tot ziens op de IJsbaan !

Klik hier voor het Inschrijfformulier Jeugdschaatsen.

Contactpersonen:
Dhr. V. Rozemeijer – tel: 06 10920909